nov 29, 2017
29 Views
Komentáre vypnuté na Potrebnú energiu nájdete v šálke

Potrebnú energiu nájdete v šálke

Written by

Naše telo je počas celého dňa vystavované rôznym nielen fyzickým, ale aj psychickým nátlakom. Preto je potrebné, aby po celý deň zvládalo fungovať tak, ako má. To sa vám môže podariť, ak začnete už hneď ráno. Napríklad dobrou kávou. No nie hocijakou, ale takou, ktorá vás naozaj nabudí a dodá vášmu telu potrebnú energiu.

Energiu prijíma každý z nás rôzne a rôzne sú aj naše návyky raňajok. Práve tie by nám mali dodať potrebnú energiu. Veľa ľudí však raňajkuje sladké raňajky, aby energiu získali. Tieto tuky a cukry sú však pre telo ťažko stráviteľné, a preto takéto raňajky majú skôr opačný efekt.

Energiu, ktorú tak po celý deň hľadáte, môžete nájsť v káve. Nie však v obyčajnej šálke, vyskúšajte power coffee.

Výnimočnosť power coffee

Už z názvu vyplýva, že ide o kávu, ktorá vám dodá silu, čiže energiu. To však nie je jediné, čím je táto káva výnimočná. Disponuje viacerými vlastnosťami, ktoré ju odlišujú od ostatných druhov káv, ktoré sa na trhu objavujú.

Káva, ktorá nie je ani kyslá, ani horká a je navyše veľmi chutná. Tak práve tieto vlastnosti chcel Slovák menom Dušan Plichta priniesť na slovenský trh s kávou. Podarilo sa mu to a na našom trhu sa objavila power coffee. Spôsob prípravy a jej zloženie je to, čo ju robí výnimočnou. Jej obsah spočíva v 7 až 9 gramoch kávy, masle, škorici a oleji.

MCT olej ako zdroj energie

Ide o diétny tuk, ktorý je vyrábaný najčastejšie z kokosového oleja. Koncentrovaný MCT olej je ale až 6 krát účinnejší, a preto je jeho voľba lepšia ak chcete dodať energiu telu rýchlejšie.

Tento olej sa radí k látkam, ktoré podporujú rast svalov, spaľujú tuky a, čo je dôležité, sú zdrojom energie. Na rozdiel od bežných tukov sa v tele neukladajú v podobe telesného tuku ale sú transportované priamo do buniek, kde sú využívané ako zdroj energie.

Toxické kávy na trhu

Zdroj energie je azda najvýznamnejšia výhoda tejto kávy, no prospešnou pre náš organizmus ju robí už jej príprava. Až 80 percent kávy, ktorú pijete, sa považuje za nezdravú, dokonca až toxickú. Práve chuť by mala byť tým, čo nás od kávy odradí alebo, naopak, začneme ju piť.

Dôležitá je príprava, ale aj pestovanie a následné spracovanie kávy

To, ako je káva pestovaná, spracovávaná a uskladnená ovplyvňuje výsledný produkt. Mnohí z výrobcov ale dostatočne nevenujú týmto procesom pri výrobe kávy pozornosť, a tak sú účinky ich kávy pre telo skôr negatívne.

Niekedy totiž dochádza k tomu, že kávové zrná, ktoré sú už spracované, sú nesprávne uskladnené a následne sú napadnuté toxínmi. Presnejšie mykotoxínmi, čo sú vlastne plesne, a tie vplývajú nielen na náš tlak, ale aj obličky. Samozrejme negatívne.

Kyslá pachuť kávy

Ak vám káva nechutí, dokonca vám spôsobuje horké chute na jazyku, telo vám dáva signál, že niečo nie je v poriadku. Kyslá chuť kávy je zapríčinená tým, že sa pri výrobe kávy používajú nekvalitné zrná a následne sú vysoko pražené, čím chcú jej výrobcovia zakryť práve nekvalitu zŕn.

V prípade power coffee sú však na výrobu používané výhradne kvalitné bio zrná. Nasleduje čerstvé a pomalé praženie.

Pripravte si power coffee aj doma

Je však možné prísť k zdravej káve, napriek takému vysokému percentu výskytu kávy nezdravej? Určite áno, je však dôležité, aby ste venovali vyššiu pozornosť tomu, čo do tela dostávate. Základom zdravej kávy je kvalitné espresso, pripravené z maximálne 9 gramov správne mletej kávy. Ďalším kritériom je, aby pretekala maximálne 30 sekúnd. Výsledným produktom bude chutná a hlavne zdravá káva.

Ďalšou voľbou, ako sa dostať k zdravej káve, je možnosť pripraviť si ju doma. Aj keď nedisponujete príliš profesionálnym kávovarom, kvalitnú kávu si môžete urobiť. Postačí zmes kávy, ktorú dobre poznáte. Budete si tak istí, že budete piť kvalitnú kávu. Správne pomletá káva vám zaručí, že káva bude chutná. Kvalitne pomlieť si ju dokážete aj doma, s rôznymi mlynčekmi na kávu.

Maslo a káva?

Pripraviť si doma kvalitnú kávu si vyžaduje trocha zručnosti. Mnohí z vás sa aj napriek získaným informáciám o príprave dopúšťajú chýb, kvôli ktorým nie je ten správny výsledok. Spomínanú kávu s maslom mnohí chápu inak. Nie je totiž maslo, ako maslo. Aj to musí byť zdravé a kvalitné. Výbornou voľbou v tomto smere je výber Ghee masla. Ide o žlté, nepasterizované maslo.

Kombinácia kávy a masla možno mnohým nejde dohromady, no opak je pravdou. Práve maslo zabezpečuje tuky, ktoré telo potrebuje. Avšak, ako sme spomínali nie tuky, ktoré sa v našom tele uložia ako telesný tuk. Ide o zdravé tuky, ktoré naštartujú nielen telo, ale aj mozog, ktorý po celý deň nepomyslí na niečo sladké.

Efektívnym riešením je preto dať si do kávy polievkovú lyžicu masla a MCT olej, ako náhradu za mlieko a výsledky uvidíte už čoskoro. Tí, ktorí to už vyskúšali vám na internete poskytnú mnoho pozitívnych recenzií.

Škorica v káve

Káva sa často mnohým spája práve s ránom. Takmer každý z vás si ho nevie predstaviť bez kávy. Power coffee môže obsahovať okrem masla aj škoricu, preto sa odporúča piť v skorých ranných hodinách. Škorica naštartuje trávenie a maslo obsahuje zdravé tuky. K tejto káve však nepridávajte žiadny chlieb alebo cereálie. Výsledkom môže byť kalorická bomba hneď na ráno.

Ak vám záleží na tom, čo do tela denne dostávate, začnite deň s dobrou a kvalitnou kávou. Nesprávne pestovaná a pripravená dostane do vášho tela toxíny, čoho výsledkom budú rôzne zdravotné problémy. Vyskúšajte radšej power coffee na vlastnej koži a presvedčte sa o jej pozitívnych účinkoch.

Article Categories:
Nezaradené