júl 28, 2016
428 Views
Komentáre vypnuté na Ako čo najlepšie pripraviť posedenie na terase?

Ako čo najlepšie pripraviť posedenie na terase?

Written by

Letné mesiace nám umožnia častejšie realizovať stretnutia v exteriérových priestorov. Ak máte na záhradke terasu a čaká vás stretnutie s kamarátmi, skúste si prečítať nasledujúce riadky, v ktorých vám poradíme, ako čo najlepšie zorganizovať posedenie na terase.

 

Spravte dostatok priestoru na sedenie

Je samozrejmé, že pred tým, ako začnete priestory pripravovať, budete vedieť aspoň približný počet ľudí, ktorí k vám prídu. Spravte si preto dostatok miesta na sedenie, aby sa nestalo, že polovica ľudí bude sedieť na zemi. Ak máte na terase väčšiu rohovú sedačku, máte vyhrané. Ak ale nie, skúste si ponosiť stoličky, čo máte v jedálni, aby sa vytvoril priestor na sedenie. Poprípade ak máte sedacie vaky, môžete využiť aj tie.

 

Dbajte na pohostenie

Chipsy, tyčinky a arašidy – takéto pochúťky sú základ, ale nie sú všetko. Pripravte pre svojich hostí špecialitku, ktorou ohúrite každého návštevníka. Samozrejme dbajte o to, aby vaši hostia neodchádzali od vás s prázdnym žalúdkom. Jedlá, ktoré sa kazia, radšej noste postupne. Môže sa stať, že niektoré jedlá sa môžu počas leta cez horúčavy pokaziť alebo roztopiť. Čokoláda a výrobky z čokolády nebudú výnimkou. Ak chcete staviť na starú dobrú klasiku, spravte na záhradnej pizza peci obľúbenú pizzu. Pizzou nič nepokazíte, práve naopak, mnohí jej prítomnosť určite ocenia.

 

Grilované mäso zo záhradného grilu

Okrem pizze, sladkostí, chipsov a arašidov nesmie chýbať ani grilované mäso. K posedeniu na záhradke neodmysliteľne patrí grilovačka na veľkých záhradných krboch. Ak ale nemáte záhradný krb, postačí vám trúba. Samozrejme, že musíte rátať s tým, že sa nabeháte pri tom, keď budete musieť kontrolovať mäso, či je hotové alebo nie je. Na záhradných krboch samozrejme nemusíte grilovať len mäso (aj keď určite patrí k najobľúbenejším grilovaným pochúťkam). Okrem mäsa si môžete pochutnať na grilovanej cukete, paradajke a dokonca aj paprike. Spravte pre svojich hostí tie najlepšie „mňamky“.

Article Categories:
Ako na to